קצת עלינו

אודות קיבוץ עמיעד

עַמִּיעַד הוא קיבוץ הממוקם בשער הדרומי של הגליל העליון, לצד כביש 90, בתחום המועצה האזורית הגליל העליון.הקיבוץ נוסד בינואר 1946 כשגרעין “החושלים” של הפלמ”ח הובא למקום, לצרכי הגנה על הדרך היורדת מהגליל העליון לטבריה.

איזור עמיעד של אותם הימים היה מועד לפורענות. זהו איזור שיהודים פחדו לעבור בו בתקופת המאורעות בין 1936-39. באיזור זה נהרגו יהודים, הותקפו אוטובוסים ולא ניתן היה לעבור בבטחה ללא ליווי של הצבא הבריטי ששלט אז בארץ.
היות ולא היה אף ישוב יהודי מראש פינה ועד גינוסר, היה השטח הפקר לכנופיות. הכנופיות היו חודרות מסוריה, עוברות את הירדן, תוקפות את הכביש ונעלמות בחזרה בין ההרים. קשה היה להתחקות על עקבותיהן שכן האיזור אליו ברחו היה עביר רק לסוסים ורוכביהם. 
האנגלים הקימו באיזור נקודת משטרה של רוכבי סוסים, במקום שנקרא היום “עמק המשטרה” בקצה איזור מטע האבוקדו. עקב מצב זה התקבלה החלטה בקק”ל שיש לישב את המקום בדחיפות.

בזמן עליית הגרעין המייסד על הקרקע, נקבע שם הישוב “עמיעד”, על ידי ועדת השמות של הקרן הקיימת.
חברי הקבוצה שהתיישבו כאן סירבו לקבל את השם, ולכן במשך מספר שנים נקרא הקיבוץ
החושלים, אך מאז שנות החמישים המוקדמות, התקבל השם עמיעד.

לסרטון “ההיסטוריה המצולמת של עמיעד

קהילת עמיעד מונה כ-600 נפשות, מתוכן כ-300 חברים, 199 ילדים ובני נוער וכל היתר תושבים. בשנות האלפיים הקיבוץ עבר שינוי והוא מוגדר “קיבוץ מתחדש” בו החברים שותפים באמצעי היצור, אך כל אחד אחראי לפרנסתו. בתי המגורים שוייכו לחברים ובסמוך לקיבוץ מתפתחת שכונה חדשה וגדולה שיעודה לקלוט משפחות חדשות לקהילת עמיעד. הערבות והעזרה ההדדית היא מערכי היסוד של הקיבוץ. הקיבוץ ממשיך לקיים את השירותים המסורתיים כספרייה, מרפאה, חדר אוכל, בריכת שחייה, מגרשי ספורט (טניס, כדורגל, כדורסל), חינוך משלים ועוד. 

חינוך

בישוב מתקיימת פעילות חינוכית הכוללת: מערכת חינוך לגיל הרך שבו לומדים ומתחנכים ילדי ביה”ס היסודי , חטיבת ביניים והתיכון, כולם לומדים במוסדות החינוך של המועצה האזורית והסביבה. בשעות אחר הצהריים ובחופשות מבית הספר מתקיימת פעילות של החינוך החברתי (חינוך בלתי פורמאלי) בקיבוץ.

תרבות

בעמיעד מתקיימת פעילות תרבותית ענפה לילדים, לנוער ולמבוגרים בחגים ובחופשות. פעילויות קהילתיות למבוגרים מאורגנות על ידי חברי הקיבוץ והנוער במהלך כל השנה. בחגי תשרי מתקיימת מסורת של פסטיבל מוסיקה בהשתתפות להקות מקומיות ולהקות מהסביבה.  במהלך השנה מתקיימות פעילויות מגוונות (הופעות, הרצאות, חוגים ועוד) במסגרת “בית טורקיז”.

 ענפי המשק

חקלאות – יש לנו מטעים בסמוך לקיבוץ בהם גדל אבוקדו, בעמק הירדן אנו מגדלים מנגו ואבוקדו ובאיזור איילת השחר מטעי שקדים וחרובים וכן גידולי שדה בעמק החולה.

לול – לגידול עופות בשיתוף עם חברת האינטגרציה של משקי הגליל העליון.

תיירות – ענף לינה כפרית המונה כ30 חדרים פעילים ובית קפה קטן המשמש גם לאירוח כנסים.

אנרגיה סולארית – על גגות הלולים ומבני תעשייה.

צמיחה דמוגרפית

קיבוץ עמיעד ממשיך לגדול, בהתאם לתוכנית רב שנתית להרחבת האוכלוסיה, על ידי קבלת חברים חדשים במעמד של חברות מלאה ובניית שכונות חדשות. חברים חדשים ווותיקים לוקחים במשותף חלק בתהליך למידה של ערכי הקיבוץ המתחדש ועקרונותיו.

מבט לעתיד

אנו מתכננים להגדיל את הקיבוץ בשנים הבאות בשאיפה להרחיב את האוכלוסיה הצעירה ולהיות מעורבים חברתית ותרבותית בפיתוח האזור. בימים אלו מתארגנת הקהילה לתהליך חשיבה ובניית אסטרטגיה קהילתית. 6 

 

התחברות אל האתר
דילוג לתוכן